lauantai 2. huhtikuuta 2016

Otso 2.0, Kotipanimo Hirvi

Nyt pääseekin maistamaan jo omatekemää valmista olutta. Neljäs keitos itsellä vasta kyseessä, joten kokemusta ei ainakaan liikaa vielä taustalla.
Otso 2.0 on paranneltu versio aiemmasta milk stoutistani. Tämä milk stout on maustettu laktoosilla, vaniljalla ja tummalla kaakaojauheella. Tämä ei ole siis mikään Reinheitsgebot-olut. Voltteja tähän pärähti vain noin 5.2%. Tämä johtui "pienestä" ongelmasta lämpömittarini kanssa. Mäskäyslämpötila ei ollutkaan sitä, mitä lämpömittari väitti. En aio antaa tälle mitään kunnon arvosanoja. Omaa olutta arvioidessa arvosanat heittävät molempiin suuntiin niin paljon, että parempi jättää se tehtävä muille.

Otso 2.0 kaatuu tummana, lähes mustana snifteriin. Kaunista beigeä vaahtoa muodostuu pinnalle. Tuoksu on luokkaa kahvi ja paahde vaimealla tummasuklaisuudella. Aika yksinkertainen, mutta ihan ok kuitenkin! Hörpätessä maistuu kunnolla tuo kahvi! Suklaisen paahteinen ja mukavan lempeä maku. Laktoosi totisesti antaa pehmeyttä suutuntumaan. Hieman lässähtää loppuun, eli voisi vielä hioa siltä osin. Paahteisuus, ehkä jopa palaneisuus jatkaa pyörii suussa kuitenkin koko makustelun ajan. Vaniljaa hädin tuskin huomaa. Sen saattaa tunnistaa sellaisena hyvin kevyenä makeutena? Kelpoa tavaraa tästä kuitenkin lopulta tuli. Ei todellakaan parhaita (milk) stoutteja ole. Eipä mitään. Jatketaan hommia parempiin suuntiin.

Lyhyet esittelyt vielä muista oluistani löytyy tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti