Kotipanimo Hirvi

Siskoni suunnittelema ja kuvittama
Panimo Hirven logo

Tässä kerron omasta kotipanimostani ja tuotoksista tarkemmin.
Aloitin oluen valmistuksen lokakuussa 2015 nimellä Kotipanimo Hirvi. Toistaiseksi käytän hyvin yksinkertaisia laitteita, eli kattilaa, hellaa ja uunia. Toivottavasti jonain päivänä pääsee kokeilemaan kunnon välineitä. Ei siinä mitään, tuotokset ovat olleet kohtalaisen hyviä. Omia oluita en aio arvostella itse, mutta pyrin antamaan niitä muille arvioitavaksi(vink vink, jos haluat maistella, niin pistähän viestiä). Linkkailen tai copy pastetan tänne muiden arvosteluja niistä.
Olemme Vaahtokruunun porukalla hankkimassa suurempaa ja parempaa panolaitteistoa! Tämä laitteisto tulee olemaan täysautomaattinen ja täysin itserakennettu. Lisää voit lukea tästä.

Batch #1. Cennential APA, josta tuli vahingossa IPA. Lievästi epäonnistunut tuotos, mutta ensimmäiseksi olueksi olin tyytyväinen. Hieman hiivainen maku, Cennential maistui hyvin. Havuinen ja sitruksinen muuten. En aio tehdä uudestaan
LOPPU

Batch #2. Otso Milk Stout 5.75%. Eli laktoosia ja tummaa kaakaojauhetta sisältävä milk stout. Tein tämän kaverini armeijasta kotiinpaluujuhliin. Suklaapainotteinen, lakritsiakin ja kahvia kevyesti. Tätä teinn uudelleen hieman muunnetulla reseptillä. Otso on arvioitu olutseurani toimesta, tsekkaa linkki!
Katso arvio tästä
LOPPU

Batch#3. Tosca Rye Mosaic IPA. Hyvin rukiinen, ananaksinen, trooppishedelmäinen ja voimakaskatkeroinen IPA. Ruista tuli laitettua hieman liikaa ja mosaicia taisi tulla myös. Hups! Maku parani vähän pari viikkoa ensimmäisen maiston jälkeen. Mäskäys tapahtui liian matalassa lämpötilassa, mutta muuten onnistunut.
LOPPU

Batch#4. Otso 2.0 5.2%. Terminaattori kakkonen, parempi versio ykkösestä. Enemmän toimintaa, enemmän räiskettä, enemmän mallasta ja vaniljatanko. Kahvinen, paahteinen, tummasuklaisehko ja pehmeä. Eipä ollut kuitenkaan parempi kuin vanhempi veljensä.
Lue panoprosessi tästä
Arvio by Ölmönger
LOPPU

Batch#5. Yhteistyöllä tehty Mandarina Schwarz Laajalahden Suurpanimon kanssa. Elikkäs tumma lager, joka humaloitiin Mandarina Bavarialla. Kypsymässä toistaiseksi.
LOPPU

Batch#6. Lakki-saison 6.27%. Kesäinen Curacao hapan appelsiininkuorella ja kandisokerilla maustettu saison. Tämä tehtiin Laajalahden Suurpanimon laitteistolla ja hyvin onnistui! Tein Lakin lakkiaisjuhliini juhlajuomaksi. Sen takia pyrin tekemään oluesta mahdollisimman helposti juotavan, mutta silti maistuvan. Positiivista palautetta ainakin sain vierailta.
LOPPU


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti