tiistai 2. helmikuuta 2016

Panimo Hiisi, Loviatar

Noniin! Nyt kun Alkon 2016 käsityöläisoluet ovat saapuneet, niin pakkohan se on maistaa. Aloitin Panimo Hiiden Loviattaresta. Loviatar on Rye Wine, eli käytännössä rukiinen Barley Wine. Barley Wine on yksi suosikkityylini, eikä niitä Alkoissa juuri myydä.

Aloitellaas! Lasiin olut kaatuu sameana ja tumman k
astanjanruskeana. Vaahtoa löytyy vain niukasti, mikä on pieni harmi. Eipä anneta sen kuitenkaan häiritä, vaan mennään asiaan.

Nenä: Nuuhkaistessa tulee ensimmäisenä mieleen rusinat ja maltaan makeus. Hiivaa jostain syystä löytyy myös. Muuten oikein miellyttävä. Loppupeleissä tästä löytää myös sellaista keksin aromia.

Suu: Huh ja hei! Suuhun syöksyy kirjava makupaletti. Suutuntumaltaan pehmeä ja herkkä päätä silittelevä olut, kunnes... Ronskia humalaa, suun kuivaavaa! Kuitenkin taustalla on silti herkullinen ja pehmeä makeus. Rusinainen ja maltainen makeus. Happamahkoa ruista, ei kuitenkaan pistävää, vaan täyteläistä ja sopivaa. Ja jotain vielä. Jotain tummaa, jotain kummaa. Jälkikäteen suussa alkaa näytelmän loppukohtauksen lailla maistua paahteisuus. Erikoista ja herkullista!

Todella oivallinen Barley Wine. Tätä pitänee ostaa pullo tai pari kypsymään vähäksi aikaa.

Arvioin oluet perinteisellä olutoppaan ja ratebeerin tavalla, elikkäs:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 17/20

Yhteensä: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti