tiistai 16. helmikuuta 2016

Bryggeri, Rosé

Alkon 2016 käsityöläisoluiden valikoimasta monen silmiin on pistänyt Bryggerin tuottama Rosé. Kieltämättä tämä oli mielenkiintoisin ja oudoin(positiivisessa mielessä tietenkin) näistä 19:stä eri käsityöläisoluista. Rosé on rypälemehulla, kiinanruusuteellä ja rypälesokerilla maustettu olut. Odotettavissa siis mehumaista jonkin tason marjaolutta. Jepajee ja lasiin!

Kauniin punertavaa ja sameaa, mutta miinuksena taas, että vaahtoa ei oikein synny.

Nenä: Hmm. Onpas hapanmarjainen tuoksu. Ruusunmarjainen oikein. Ja vehnämaltaasta(sekä mahdollisesti myös hiivasta) syntynyt makea esterinen banaani. Ei huono ollenkaan! Happamat viinimarjat pitävät tämän nenässä pitkään.

Suu: HAPAN! Viinimarjan ja mehun hapan sekoitelma, jossa tuo tuoksussakin ilmennyt esterinen banaani leijuu taustalla. Jokin sitruksisuuskin kenties taitaa olla. Ei esillä, vaan jossakin tämän maalauksen aurinkona nurkassa.

Kyllä tämä viinimarjainen on. Erikoisempi tapaus olueksi. Marjasaisoniksi uskaltaisin itse sanoa tätä, sillä tässä on samaa happamuutta ja muita saisonin ominaisuuksia. Oluen hämmentävyyttä lisää 8,8% alkoholipitoisuus. Se ei maistu läpi, eikä sitä huomaa. En ymmärrä. Hyvää tämä todella on. Kesällä toimisi paremmin illalla laiturilla katsellessa merta.


Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 16/20

YHT: 38/50
Ehkä jopa sahtimainen "vaahto"?

2 kommenttia:

  1. Mieleenpainuva kyllä näistä uusista Alkon Pienpanimo-olusista. Omasta mielestä alkoholi maistui aavistuksen läpi, mutta muuten oon samaa mieltä. Hyvää 3,5/5. Vertailuun taikka yleiseen testailuun kannattaa harkita miedompaa, mutta lambicmaisempaa Suomenlinnan Foil Hat Berliner Weisseä. Korvan taa. Mutta siis, hyvät setit, peukkuja ylös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!
      Kieltämättä kyllä mieleenpainuva tuote! Tuo Foil Hat löytyy jääkaapista odottelemassa sopivaa hetkeä. Foliohattuillaan sitten joku päivä :)

      Poista