torstai 24. maaliskuuta 2016

Beer Hunter's, Mufloni Imperial Stout

Alkossa tuli jälleen kerran käytyä ostoksilla, ja tällä kertaa käteen tarttui Mufloni Imperial Stout. Tämä Beer Hunter'sin uutuus on Olutoppaan mukaan paras Alkon 2016 käsityöläisoluista. Ei voi olla huono.


Lasiin kaataessa tähän tumman ruskeanmustan oluen pinnalle syntyy miellyttävä nopeasti katoava beige vaahto. Lasin reunoille jää kuitenkin nättiä pitsiverkkoa maistellessa. Olut olisi saanut lämmetä pöydällä hetken, mutta liian uteliaana ja hätäisenä nappasin pullon suoraan jääkaapista.

Nenä: Kylmänä aika vaisu: tumman paahteinen, suolaisehko ja makeahkon maltainen. Mutta mutta, lämmetessä on jotakin! Voi poijjaat! Tummasuklaakaakaota ja kahvia sekoitettuna yhteen. Loistava kombinaatio! Hurjaa ja herkullista. Alkoholi lievästi kyllä pistää läpi, muttei se tässä tuoksujen sulavassa sovussa juuri haittaa.

Suu: Kylmänä tämäkään ei hurjalta tunnu: paahteisen lakuisesta kääntyy sellaiseen tummasuklaiseen pöhinään. Lievä savuisuus pilkistää tämän paahteisen lakun ympäriltä. Antaapa tämän hetken lämmetä siis. Noh niih! Alkuun maistuu voimakkaammin sama paahteinen laku. Paahde ottaa kuitenkin suuremman roolin. Vuoristorata lähtee kääntymään kahvipapuihin ja tuoreeseen kahviin kepeän lakun nauraessa taustalla. Vivahteikasta Imperial Stouttia, kyllä kiitos!

Perhana, tämähän on hyvää! Mikään ei puske yli muiden makujen eli olut on varsin tasapainoinen ja hallitseva. Uskaltaakohan tätä sanoa jopa Suomen parhaimmistoon kuuluvaksi? En taida ihan vielä uskaltaa. Huhhahhei! Tätä kun kypsyttäisi kylmiössä jonkin aikaa, voisi saada monimuotoisemman, pehmeämmän ja upeamman yksilön.

Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma: 18/20

YHT: 45/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti